1-2 pkt Aviko Potatisbakelser
4 kycklingschnitzlar
4-8 salviablad
4-8 skivor parmaskinka
4 msk olivolja
200 g gröna bönor
200 g grön sparris
1/2 knippe persilja
100 ml torrt vitt vin
4 tandpetare
salt och peppar
Värm ugnen till 220°C.
Placera potatisbakelserna på en ugnsplåt och grädda dem i förvärmd ugn i 20-25 minuter tills de har fått fin färg. Peppra schnitzlarna och lägg ett salviablad på varje schnitzel. Linda en skinkskiva om varje schnitzel och fäst med en tandpetare. Värm en stekpanna med 2 matskedar olivolja.
Bryn schnitzlarna i 5-6 minuter tills de är gyllenbruna. Lägg upp och låt dem vila.
Under tiden värm stekjärnet med resterande olivolja. Häll vinet i stekpannan, låt koka upp rör runt försiktigt med stekspaden. Koka såsen till en simmig konsistens.
Önskas tjockare sås red eventuellt med lite maizena. Koka gröna bönor och sparris al dente i 5 minuter.
Hacka persiljan under tiden. Placera schnitzlarna på 4 varma tallrikar. Skeda sås (sky) över köttet.
Blanda persilja med grönsaker och krydda med salt och peppar. Lägg upp grönsakerna och potatisbakelserna.
Servera! Saltimbocca, som betyder ”hoppa in i munnen”, är en klassisk italiensk rätt. Här använder vi kyckling. Mums!