Pulled kyckling och potatisbakelse med emmentalerost

Portioner

4

Tid

3,5 timme

Svårighetsgrad

Medel

Ingredienser

1 förpackning Aviko Potatisbakelser Emmentalerost
4 kycklinglår
6 msk olivolja
1 citron
8 rosmarinkvistar
100 ml torrt vitt vin 
3-4 msk hackade färska örter, t ex persilja, basilika och oregano
1 schalottenlök, finhackad
125 ml gräddfil

Beskrivning

Recept på Pulled kyckling och potatisbakelse med emmentalerost

Pulled pork har länge varit populärt men en minst lika god variant är att använda kyckling. Prova vårt enkla recept på Pulled kyckling och potatisbakelse med emmentalerost. Till vardags kan du använda en färdiggrillad kyckling för en snabbare middag. När du har mer tid till fredagsmyset eller lördagens fest med vänner och familj kan du tillaga receptet från grunden.

Så här gör du vårt recept på Pulled kyckling:

Värm ugnen till 120°C.
Lägg kycklinglåren nära varandra i ugnsform eller långpanna. Häll på 6 msk olivolja. Skrubba citronen (gärna ekologisk) och riv den fint över kycklingen (undvik det vita som ger en besk smak).
Skär citronen i skivor och lägg dem på kycklingen. Lägg på rosmarinkvistar och häll över vin. Täck formen med aluminiumfolie och vik ordentligt över kanten så all fukt bevaras.
Tillaga kycklingen i 3 timmar i ugnen. Ta ut kycklingen och låt svalna till rumstemperatur. Öka ugnstemperaturen till 220°C.

Värm potatisbakelser i ugnen 20-25 min, tills de fått en gyllene färg.

Under tiden, dra av skinnet på kycklinglåren och dra därefter isär köttet med två gafflar, så det blir strimlor. Blanda kycklingstrimlorna med skyn från formen.

För ett enklare och snabbare vardagsrecept: Köp färdiggrillad kyckling i butik och dra isär köttet med två gafflar för att få till en enklare variant på pulled kyckling.

Gräddfilssås: Blanda gräddfil med dina favoritkryddor och schalottenlök.

Smaka av med salt och peppar. Servera med surdegsbröd och körsbärstomater.

Våra goda Potatisbakelser med Emmentalerost hittar du här>>

Relaterade produkter