Pommes frites med dippsåser

Portioner

Tid

Snabbt

Svårighetsgrad

Lätt

Ingredienser

1. GUL CURRYMAJONNÄS
1 dl majonnäs  
1 tsk curry
1 krm gurkmeja

2. ITALIENSK MAJONNÄS
1 dl majonnäs
10 g parmesan
1 tsk torkad italiensk kryddblandning

3. BEARNAISE-MAJONNÄS
1 dl majonnäs
1 krm senap
1 1/2 tsk dragonvinäger
1 krm torkad dragon
1 krm torkad körvel  

4. COCKTAIL HUMMUSMAJONNÄS 
1 dl majonnäs  
1 tsk ketchup  
2 tsk hummus  
1 tsk konjak  
1 tsk sherry 

5. APRIKOSMAJONNÄS
1 dl majonnäs
2 tsk aprikosmarmelad
1 tsk currykrydda
1/2 tsk torkad ingefära

6. TOFUNNÄS
60 g tofu  
1/2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk dijonsenap
35 ml solrosolja
svartpeppar 

Beskrivning

1. GUL CURRYMAJONNÄS
Blanda ingredienserna ordentligt med en visp till majonnäsen är slät.

2. ITALIENSK MAJONNÄS
Häll majonnäsen i en skål och tillätt riven parmesan och de italienska kryddorna. Blanda ingredienserna med en slev.

3. BEARNAISE-MAJONNÄS
Häll majonnäsen i en skål och tillätt resten av ingredienserna. Blanda ingredienserna ordentligt med en slev.

4. COCKTAIL HUMMUSMAJONNÄS
Häll majonnäsen i en skål och tillätt resten av ingredienserna. Blanda ingredienserna ordentligt med en slev.

5. APRIKOSMAJONNÄS

Blanda majonnäs med torkad curry och ingefära. Mixa aprikosmarmelad till en slät konsistens och blanda majonnäs och kryddor med en slev eller sked.

6. TOFUNNÄS
Lägg till funktionen i ett köksmått och tillsätt resten av ingredienserna tillsammans med lite salt och peppar. Mixa röran till den har en slät, gräddig konsistens.

Tips! För nyttigare dippsås kan du byta ut majonnäs mot matlagningsyoghurt eller turkisk yoghurt

Servera med Aviko Super Crunch premium fries - du hittar våra populära pommes frites här>>