Fries-adillas

Portioner

10

Tid

Svårighetsgrad

Ingredienser

1 kg Super Crunch
20 tortillabröd
800 g tonfisk i olja
10 tomater, skivade
5 vårlökar, skurna i ringar
400 g ost
5 avokador
2 limefrukter, juicen av
1 rödlök, hackad
1 tsk kummin
½ chilifrukt, finhackad
1 handfull koriander

Beskrivning

Förbered guacamolen först: skär avokadon i halvor.
Ta bort kärnorna, gröp ur köttet och mixa till en grov puré. Blanda i rödlök, kumminpulver, chilipeppar, koriander och limejuice.

Krydda med salt och peppar. Häll oljan av tonfisken och riv osten. Följ instruktionerna på förpackningen och tillaga dina pommes frites.
Lägg ut 10 tortillabröd och fördela osten på dem. Lägg på tonfisk och vårlök. Lägg sedan på tomatskivorna och dina färdiga pommes frites.
Lägg över resterande tortillabröd och tryck ihop lite lätt. Värm en stekpanna med en droppe olja och stek fries-adillas i 5 minuter på medelvärme tills de är gyllenbruna.
Vänd efter halva tiden. Skär dina fries-adillas i ”tårtbitar” och servera med guacamole och några extra pommes frites.

Relaterade recept