Pulled chicken med potatisbakelser

Portioner

4

Tid

3,5 timme

Svårighetsgrad

Medel

Ingredienser

1 förpackning Aviko Potatisbakelser Emmentalerost
4 kycklinglår
6 msk olivolja
1 citron
8 rosmarinkvistar
100 ml torrt vitt vin 
3-4 msk hackade färska örter, t ex persilja, basilika och oregano
1 schalottenlök, finhackad
125 ml gräddfil

Beskrivning

Värm ugnen till 120°C.
Lägg kycklinglåren nära varandra i ugnsform eller långpanna. Häll på 6 msk olivolja. Skrubba citronen och riv den fint över kycklingen.
Skär citronen i skivor och lägg dem på kycklingen. Lägg på rosmarinkvistarna och häll över vinet. Täck formen med aluminiumfolie och vik ordentligt över kanten så att all fukt bevaras.
Tillaga kycklingen i 3 timmar i ugnen. Ta ut kycklingen och låt svalna till rumstemperatur. Öka ugnstemperaturen till 220°C. Sätt in potatisbakelserna i ugnen 20-25 min. Under tiden, dra av skinnet från kycklinglåren och dra av köttet med två gafflar Blanda kycklingköttet med skyn från formen. Gräddfilssås: Blanda kryddorna med schalottenlök och gräddfil.
Smaka av med salt och peppar. Servera med surdegsbröd och körsbärstomater.

Relaterade produkter