Sötpotatis med räkor och chipotle dip cajun style

Portioner

3-4

Tid

10 min förberedelse + 20 min i ugnen

Svårighetsgrad

Lätt

Ingredienser

450 g Aviko Sweet Potato Crinkle Fries (1 påse)
160 g skalade stora räkor
Cajun kryddblandning
6-8 blad sallat t ex Little Gem
små kvisttomater
röda eller gröna chili, i fina skivor
färsk koriander
1,5 msk chipotlepasta
3-4 msk majonnäs
1 lime i klyftor

Beskrivning


Vill du prova en lättlagad cajunrätt som för tankarna till den amerikanska södern har du kommit rätt. Receptet med räfflade sötpotatis-pommes frites, räkor och en uppfriskande chipotle dip är garanterat uppskattat.

Tillaga dina Sweet Potato Crinkle Fries enligt anvisningarna på förpackningen – i ugn, airfryer eller fritös. Blanda majonnäs och chipotle pasta till en dipp. Ställ åt sidan. Grilla eller stek tomaterna, lägg åt sidan. När Sweet Potato Fries är nästintill klara, krydda räkorna med cajunkryddan. Stek räkorna hastigt och blanda i chili och koriander. Lägg upp salladen i skålar, lägg på pommes frites, räkor, limeklyftor och tomater. Servera med chipotle dip och njut!

Tips: Tillsätt lite Piri Piri-kryddblandning till räkorna för extra hetta.