Loaded Vegan Sweet Potato Fries Sallad

Portioner

4

Tid

25 minuter

Svårighetsgrad

Lätt

Ingredienser


1 påse Aviko Sweet Potato Fries
Romansallat 

Kikärtssallad
400 g kokta kikärter
½ tsk färsk koriander, hackad
1 tsk färsk persilja, hackad 
½ rödlök
12 körsbärstomater
2 msk olivolja
2 msk harissa
1 citron, saften av
salt och peppar

Tzatziki
¼ gurka
½ tsk salt
200 g vegansk tjock yoghurt 
½ vitlöksklyfta
½ citron, saften av
persilja
salt och svartpeppar 

Zingysalsa
6 st körsbärstomater
½ röd chili  
½ dl hackad saltgurka
2 krm rödvinsvinäger (ett par droppar)
1 tsk olivolja
1 tsk paprikapulver

Beskrivning


Värm ugnen till 225°C. Tillaga Aviko Sweet Potato Fries i 20-25 minuter, tills de är krispiga och gyllene.

Gör under tiden kikärtsröran: häll av spadet och skölj kikärtorna. Hacka koriander och persilja, tunnskiva rödlöken och hacka tomaterna. Blanda alla ingredienserna till kikärtsröran, och mosa ihop så att smakerna blandar sig och kikärtorna absorberar mer smak.

Tzatziki: Riv gurkan grovt, tillsätt 1/2 tsk salt och låt stå en stund. Krama vätskan ur gurkan med handen. Blanda avrunnen gurka med yoghurt, pressad vitlök, persilja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Zingysalsa: Mixa ingredienserna till önskad konsistens Smaka av med salt och peppar, men var försiktig med saltet eftersom gurkan redan är salt.

Fördela salladsbladen på tallrikarna eller på ett uppläggningsfat. Lägg på Sweet Potato Fries, klicka över tzatziki, kikärtsröra och lite av zingysalsan.