Kryddig kyckling med Sweet Potato Fries och grönsakssalsa

Portioner

4

Tid

30 minuter

Svårighetsgrad

Lätt/medel

Ingredienser


450 g Aviko Sweet Potato Fries
Ca 20 grillade marinerade kycklingklubbor eller kycklingvingar
Grovt havssalt
3-4 msk olivolja till stekning 

Egen marinad
4 msk ketjap (indonesisk sojasås)
4 msk ketchup
1 citron, saften
½ msk rökt paprikapulver eller om du önskar en mer kryddig: ½ msk chilipulver)

Grönsakssalsa
150 g majskorn
160 g kidnybönor färdigkokta, avrunna och sköljda
190 g röd färsk paprika, hackad

Srirachamajonnäs
2 dl majonäs
1 msk srirachasås

hyvlad gurka

Beskrivning


Blanda marinaden och låt kycklingen dra i minst 20 minuter. Stek kycklingklubborna i olivolja i mellanhet panna tills de fått gyllenbrun yta. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Tillsätt lite vatten och täck med folie. Tillaga i ugnen 15-20 minuter. Ta av folien mot slutet så att skinnet blir krispigt.

Tillaga dina sötpotatis-pommes enligt anvisningarna på förpackningen - i ugn, fritös eller airfryer. Rör ihop majonnäs och srirachasås.

Värm majs, bönor och paprika i en stekpanna i lite olivolja. Servera allt på en tallrik med Srirachamajonäs och lite hyvlad gurka.
Salta gärna med lite grovt havssalt över dina sötpotatis-pommes frites.

Vad dricker du med detta: Corona med limeskiva! Smaklig spis