Grillade rotfrukter med Sweet Potato Fries

Portioner

4

Tid

30 minuter

Svårighetsgrad

Lätt

Ingredienser


1 påse Aviko Sweet Potato Fries

1 palsternacka
4 morötter, t ex lila, gul eller orange
1 tsk timjan
2 msk honung

Ärtmajonnäs
½ dl majonnäs
1 dl frysta gröna ärtor
3 msk dill
¼ citron, saften
2 msk olivolja
salt och peppar

Beskrivning


Kombinera Avikos Sweet Potato Fries med rotfrukter för en färgglad och god maträtt.

Förvärm ugnen till 225°C. Skala och klyv palsternacka och morötter längsmed i 6 bitar. Blanda dem med olivolja, timjan, peppar och salt. Rosta palsternacka och morot i 18-20 minuter tills de blivit lätt bruna. Rör om emellanåt. Ringla över honungen när rotsakerna nästan är färdiga (efter ca 15 minuter). Grönsakerna ska vara krispiga, inte mosiga.

Fritera eller ungsbaka Sweet Potato Fries enligt anvisningen på påsen. Om du väljer ugn så sätt dina fries på en separat plåt.

Gör under tiden ärtmajonnäsen: Lägg ärtor och dill i en mixerbunke och pressa över citronsaften. Mixa med en stavmixer till en slät röra. Vänd vänd ner majonnäsen och smaka av med salt och peppar.

Vänd ihop de ungsrostade rotfrukterna med Sweet Potato Fries och servera med din gröna ärtmajonäs.