Dirty Sweet Potato Fries med rödbets-tzatziki och jalapeño

Portioner

4

Tid

ca 30 minuter

Svårighetsgrad

Medel

Ingredienser


1 påse Aviko Sweet Potato Fries

Rödbets-tzatziki
240 g gurka, riven
½ tsk salt
½ liten vitlöksklyfta, finhackad
2 tsk korianderblad, finhackade
200 g yoghurt 10%
1 msk rödbeta, finhackad
2 tsk citronsaft
salt och peppar

Olja för fritering (ev)

Loading
200 g mozzarella, tärnad (0,5-1 cm)
80 g parmesan, fint riven
40 g färska jalapenos, i tunna skivor eller inlagda färdigskivade
4 tsk koriander, grovt hackad

Beskrivning

 

Rödbets-tzatziki
Riv gurkan grovt och strö ½ tsk salt över den. Låt stå i cirka 10 minuter. Pressa ur vätskan och häll av. Blanda gurkan vitlök, yoghurt, rödbeta, citronsaft och och krydda efter smak.

Fries
Tillaga Sweet Potato Fries enligt anvisningarna på påsen - antingen i ugn, airfryer eller fritös. Portionera färdiglagade gyllene Sweet Potato Fries
i fyra små ugnssäkra formar. Klä dem gärna med lite bakplåtspapper. Strö över de två ostarna och grilla av i ugnen på hög värme tills osten smält, ca 1-2 minuter.

Strö på jalapeno, koriander och salt. Servera med rödbets-tzatziki.

Relaterade produkter