Italiensk parmesandipp till sötpotatis-pommes

Portioner

3-5

Tid

5 min

Svårighetsgrad

Lätt

Ingredienser


1 dl majonnäs
10 g parmesan
1 tsk torkade italienska örtkryddor eller 3 tsk färska 
flingsalt
nymalen svartpeppar

Beskrivning


Det finns inget godare än parmesan till krispiga sötpotatis-pommes frites - en oslagbar kombo! Smaken och sältan i parmesanen gifter sig fint med sötman i pommesen. Servera som plockmat, fingerfood eller en förrätt. Och som ett smakfullt tillbehör till burgare och grillat, med en god coleslaw.

Under tiden Sweet Potato Fries tillagas i ugnen rör du snabbt ihopt denna italienska parmesandipp: Häll majonnäsen i en skål, tillätt riven parmesan, de italienska kryddorna och smaka av med salt och peppar. Blanda ingredienserna med en slev.

Tips! För nyttigare dippsås kan du byta ut majonnäs mot matlagningsyoghurt eller turkisk yoghurt.

Riv gärna över lite parmesan före servering. 

Andra goda smaksättningar till sötpotatis-pommes frites är chili, basilika, lime och vitlök.