Aviko Churros Va
Aviko Super Crunch Skinny
 • Aviko Krispigt Och Gott Nyheter pommes
  Som på restaurang fast hemma

Goda krispiga pommes

Alla pommesälskare vet att det är skillnad på pommes och pommes. Sedan 1962 har vi på Aviko testat, smakat och testat igen för att ta fram produkter som passar riktiga finsmakare med höga kvalitetskrav… det vill säga professionella kockar.

Vi vet att även i hemmens kök är det många som vill kunna servera riktigt krispiga pommes frites med hög kvalitet. Du hittar Avikos premium-pommes i butikens frysdisk! Att de är extra goda vet vi, eftersom 95% pommeskännare rekommenderar våra Super Crunch Premium Fries. 

Du tillagar våra extra krispiga pommes enkelt i ugn, fritös eller airfryer. Självklart är de glutenfria och veganska. Alla våra produkter tillverkas med samma höga kvalitetskrav, så att du alltid kan få restaurangkänslan… fast hemma.

Avikos sortiment och två goda nyheter

Recept med pommes frites, sötpotatis och potatisgratäng

Vill du veta var du köper Avikos produkter? Våra pommes frites, sötpotatispommes och potatisbakelser finns i de flesta butikskedjor, men kan också köpas direkt online. Klicka på produkterna här ovanför så hittar du butikerna och kan även köpa direkt i din e-handelsbutik.

Tillagning – gör så här för bästa resultat

Tillagning i ugn

 • Sätt ugnen på 200°C.
 • Häll frysta pommes på en plåt med bakplåtspapper.
 • Tillaga mitt i ugnen i ca 15-20 minuter (Skinny Fries) och 20-25 minuter (Super Crunch Original, Sweet Potato Fries och Crinkle Fries) tills de fått en gyllengul nyans.
 • Rör gärna om försiktigt efter halva tiden 

Önskar du resultat med så lite fett som möjligt så är ugnen att föredra. ​

Tillagning i airfryer

 • Värm airfryern till 180°C.
 • Fritera i 8-14 minuter beroende på produkt och det resultat du önskar.
 • Skaka en gång under tiden.

I airfryer får du en extra krispig pommes, men fortfarande med minimalt extra fett.

Tillagning i fritös

 • Värm olja till 175°C.
 • Fritera frysta pommes frites i 3-5 minuter, tills de fått en fin gyllenbrun färg.

Det är så här pommes tillagas på restaurang!

Steg ett för att få till en riktigt god pommes är att köpa pommes frites av hög kvalitet. Våra pommes frites görs på särskilt utvalda potatissorter och har en coating som ger dem riktigt bra krispighet. Vilket resultat vill du ha när du äter din pommes?

På baksidan av Avikos förpackningar finns alltid en tillagningsanvisning. Tänk dock på att ugnar, airfryers och fritöser är olika, så vänta tills dina pommes frites har fått en fin gyllengul nyans, och salta eller krydda med de kryddor och örter du gillar sist.