Tillbaka Skriv ut sidan
Dela på Facebook

Torskrygg med sötpotatistärningar och rödvinspepparsås

Portioner

4

Tid

ca. 30 minuter

Svårighetsgrad

Medel

Ingredienser

Till torsken
800 g torskrygg
1 l vatten
1 dl salt
svartpeppar från kvarnen
smör till formen
Rödvinspepparsås
2 hackade schalottenlökar
1 msk grovhackad grönpeppar i lag
3 dl rödvin
2 msk koncentrerad fi skfond
2 dl vatten
4 tsk kinesisk soja
salt och nymalen svartpeppar
4 tsk maizena
en klick smör, ca 2 msk
Tillbehör
100 g rökt sidfl äsk eller bacon
450 g Sweet Potato Cubes

Beskrivning

Fräs schalottenlök och grönpeppar i lite smör.
Tillsätt rödvin, fiskfond och vatten.
Låt koka ihop i 10 minuter. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar. Red av med lite maizena och blanka av såsen med en klick smör. Sätt ugnen på 175°C. Dela torskryggen i 4 portionsbitar. Blanda salt och vatten och låt fisken rimma cirka 10 minuter. Lägg torsken i en smord ugnsfast form.
Mal över lite svartpeppar och låt fisken bakas i ugnen till 55 grader (använd termometer) cirka 10-15 minuter. Tärna fl äsk eller bacon och fräs det knaprigt i en stekpanna.
Lägg upp på papper och låt överskottsfettet rinna av.
Lägg upp en bit torsk på varje tallrik, strö över fläsk eller bacon och häll på lite sås. Servera tillsammans med härliga sötpotatistärningar!

Relaterade produkter