Tonnato-rullader med potatisbakelser

Portioner

4

Tid

ca 45 minuter

Svårighetsgrad

Svår

Ingredienser

1 pkt Aviko Potatisbakelser (400 g)
4 st utbankade tunna kalvschnitzlar
5 ansjovisfiléer 
4 rosmarinkvistar
1 burk tonfisk i olivolja (160 g)
2 msk majonnäs
3 msk torrt vitt vin
6 msk extra virgin olivolja
600 g tomater, skivade
75 g svarta oliver, skivade
50 g rucolasallat

Beskrivning

Värm ugnen till 220°C. Grädda potatisbakelserna i ugnen 20-25 minuter tills de är gyllenbruna.
Lägg en ansjovisfilé och en rosmarinkvist på varje köttskiva och rulla ihop.
Fäst med tandpetare. Mixa fem ansjovisfiléer och tonfisken med sin olja och vinet med en stavmixer.
Tillsätt majonnäs och rör ihop till en krämig sås. Krydda med salt och peppar. Stek kalvruladerna (involtini på italienska) i en stekpanna i olivolja.
Stek runt om i ca 10-12 minuter, tills de fått fin färg. Gör en sallad med tomater, oliver och rucolasallat och ringla över kvarvarande olivolja. Strö över salt och peppar.
Servera involtini (rulladerna) på ett fat tillsammans med potatisbakelser. Servera med tonfisksås och tomatsallad i separata skålar.

Relaterade produkter