Portioner

4

Tid

ca. 30 minuter

Svårighetsgrad

Medel

Se matlagningsfilm

Ingredienser

400 g kycklingfilé
450 g Sweet Potato Cubes
salt och peppar
olivolja
saften av 1 citron


Sallad
2 huvud romansallat,
delad i bitar
50 g parmesanost, hyvlad
1 citron, skalet


Caesardressing
2 äggulor
6 sardellfi léer
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta, pressad
1,5 dl nyriven parmesanost
salt och svartpeppar
2 dl matolja

Beskrivning

Förvärm ugnen och tillaga sötpotatistärningarna enligt anvisningarna på påsen. Gnid in kycklingfilén med salt, peppar och olivolja. Stek i stekjärn på medelvärme tills den är gyllene. Sänk temperaturen och häll på 1/2 dl vatten och saften från en citron. Låt sjuda och ös skyn på kycklingen till en innertemperatur på 72°C . Ta upp och låt vila på skärbrädan 5-10 minuter så den kommer ner i värme och stannar. Skär upp kycklingen enligt bilden i receptet i snygga skivor och fördela på fyra portioner. Blanda ihop, äggula, hackade sardeller, vinäger, dijonsenap och vitlök. Vispa försiktigt i oljan. Avsluta med parmesanosten. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda den skivade kycklingen med romansallat, dressing och sötpotatis. Avsluta med parmesan och rivet citronskal. Tips: lägg sötpotatistärningarna i ett tunt lager på plåten så blir de riktigt krispiga!

Relaterade produkter