Tillbaka Skriv ut sidan
Dela på Facebook

Potatisbakelser med Serranoskinka och pocherade ägg

Portioner

4

Tid

40 minuter

Svårighetsgrad

Medel

Ingredienser

1 förpackning Aviko potatisbakelser
4-8 skivor Serranoskinka
1 tsk fransk senap
3 msk olivolja, extra virgin
1 msk vitvinsvinäger
4 ägg
En handfull blandade rivna salladsblad
3-4 msk ättika (till äggvattnet)
ca 1 l vatten

Beskrivning

Värm ugnen till 220°C. Lägg bakelserna i en ugnsform klädd med bakplåtspapper och grädda i 25-30 min, tills de är gyllenbruna. Vispa under tiden ihop en klassisk vinägrett: vinäger, senap och olivolja och krydda med salt och peppar. Dressa salladsbladen med vinägretten och fördela salladen på fyra tallrikar i en liten fin hög.

Koka upp vatten och ättika och låt sjuda i en kastrull. Pochera äggen: knäck äggen ett i taget i en kopp. Rör om så att en virvel bildas i grytan och låt varje ägg försiktigt glida ner i det sjudande vatten precis under kokpunkt. Sjud varje ägg ca 3-5 minuter beroende på hur lös gula du önskar. Ta upp äggen med en hålslev och låt rinna av kort på en tallrik med hushållspapper.

Servering: lägg upp en bakelse på varje tallrik och fördela Serranoskinka samt ett pocherat ägg på bakelsen. Avsluta med lite nymalen peppar och lite salt. Ät och njut

Tips: Byt ut Serranoskinkan mot rökt lax och lite nyslagen hollandaisesås.

Relaterade produkter