Tillbaka Skriv ut sidan
Dela på Facebook

Pommes frites med dippsåser

Portioner

Tid

Snabbt

Svårighetsgrad

Lätt

Ingredienser

Beskrivning

1 GUL CURRYMAJONNÄS
1 dl majonnäs
1 1/2 tsk gul currypasta
5 ml grädde
1 krm gurkmeja
Häll majonnäsen i en skål och tillsätt den gula currypastan och gurkmeja. Blanda ingredienserna ordentligt med en visp. Vispa grädden lite med en handvisp tills den är aningen trögflytande och vänd ned den i majonnäsen.

2 ITALIENSK MAJONNÄS
1 dl majonnäs
10 g parmesan
1 tsk torkad italiensk kryddblandning
Häll majonnäsen i en skål och tillsätt riven parmesan och de italienska kryddorna. Blanda ingredienserna med en slev.

3 BEARNAISE-MAJONNÄS
1 dl majonnäs
1 krm senap
1 1/2 tsk dragonvinäger
1 krm torkad dragon
1 krm torkad körvel
1/4 dels schalottenlökar, finskurna
Häll majonnäsen i en skål och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda ingredienserna ordentligt med en slev.

4 COCKTAIL HUMMUSMAJONNÄS
1dl majonnäs
1 tsk ketchup
2 tsk hummus
1 tsk konjak
1 tsk sherry
Häll majonnäsen i en skål och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda ingredienserna ordentligt med en slev.

5 APRIKOSMAJONNÄS
1dl majonnäs
2 tsk aprikosmarmelad
1 tsk currykrydda
1/2 tsk torkad ingefära
Häll majonnäsen i en skål och tillsätt currykrydda och ingefära. Mixa aprikosmarmeladen tills den är slät. Tillsätt aprikosmarmeladen och blanda ingredienserna ordentligt med en slev.

6 TOFUNNÄS
60 g tofu
1/2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk dijonsenap
35 ml solrosolja
svartpeppar
Lägg tofun i ett köksmått och tillsätt resten av ingredienserna tillsammans med lite salt och peppar. Mixa röran tills den har en slät, gräddig konsistens.