Tillbaka Skriv ut sidan
Dela på Facebook

Pommes frites med dippsåser

Portioner

Tid

Snabbt

Svårighetsgrad

Lätt

Ingredienser


1. GUL CURRYMAJONNÄS

1 dl majonnäs 
1 1/2 tsk gul currypasta
5 ml grädde 
1 krm gurkmeja 

2. ITALIENSK MAJONNÄS
1 dl majonnäs 
10 g parmesan
1 tsk torkad italiensk kryddblandning

3. BEARNAISE-MAJONNÄS 
1 dl majonnäs 
1 krm senap 
1 1/2 tsk dragonvinäger 
1 krm torkad dragon 
1 krm torkad körvel 
1/4 dels schalottenlök, finskuren

4. COCKTAIL HUMMUSMAJONNÄS 
1 dl majonnäs 
1 tsk ketchup 
2 tsk hummus 
1 tsk konjak 
1 tsk sherry 

5. APRIKOSMAJONNÄS
1 dl majonnäs 
2 tsk aprikosmarmelad
1 tsk currykrydda 
1/2 tsk torkad ingefära 

6. TOFUNNÄS
60 g tofu 
1/2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk dijonsenap
35 ml solrosolja
svartpeppar 

Beskrivning


1. GUL CURRYMAJONNÄS
Häll majonnäsen i en skål och tillsätt den gula currypastan och gurkmeja. Blanda ingredienserna ordentligt med en visp. Vispa grädden lite med en handvisp tills den är aningen trögflytande och vänd ned den i majonnäsen.

2. ITALIENSK MAJONNÄS
Häll majonnäsen i en skål och tillsätt riven parmesan och de italienska kryddorna. Blanda ingredienserna med en slev.

3. BEARNAISE-MAJONNÄS
Häll majonnäsen i en skål och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda ingredienserna ordentligt med en slev.

4. COCKTAIL HUMMUSMAJONNÄS
Häll majonnäsen i en skål och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda ingredienserna ordentligt med en slev.

5. APRIKOSMAJONNÄS
Häll majonnäsen i en skål och tillsätt currykrydda och ingefära. Mixa aprikosmarmeladen tills den är slät. Tillsätt aprikosmarmeladen och blanda ingredienserna ordentligt med en slev.

6. TOFUNNÄS
Lägg tofun i ett köksmått och tillsätt resten av ingredienserna tillsammans med lite salt och peppar. Mixa röran tills den har en slät, gräddig konsistens.