Pommes frites med dippsåser

Portioner

Så många du vill

Tid

Snabbt

Svårighetsgrad

Lätt

Ingredienser


1. GUL CURRYMAJONNÄS

1 dl majonnäs  
1 tsk curry
1 krm gurkmeja

2. ITALIENSK MAJONNÄS
1 dl majonnäs
10 g parmesan
1 tsk torkad italiensk kryddblandning

3. BEARNAISE-MAJONNÄS
1 dl majonnäs
1 krm senap
1 1/2 tsk dragonvinäger
1 krm torkad dragon
1 krm torkad körvel  

4. COCKTAIL HUMMUSMAJONNÄS 
1 dl majonnäs  
1 tsk ketchup  
2 tsk hummus  
1 tsk konjak  
1 tsk sherry 

5. APRIKOSMAJONNÄS
1 dl majonnäs
2 tsk aprikosmarmelad
1 tsk currykrydda
1/2 tsk torkad ingefära

6. TOFUNNÄS
60 g tofu  
1/2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk dijonsenap
35 ml solrosolja
svartpeppar 

7. ÖL- OCH CHEDDARDIPP
2,5 msk vetemjöl
2,5 dl mjölk
1,5 dl ljust öl
2 msk smör
1 paket amerikansk cheddarost i skivor
200 gram riven cheddarost
1 nypa salt
1 nypa hett paprikapulver
1 tsk worchesterchiresås
0,5 tsk dijonsenap

Beskrivning


Här bjuder vi på sex snabba, hemlagade dippsåser till pommes frites. Blanda, vispa eller mixa ihop – och sedan är det bara att dippa och njuta. En bonusdipp på ost och öl när du har lite extra tid över:

1. GUL CURRYMAJONNÄS
Blanda ingredienserna ordentligt med en visp tills majonnäsen är slät.

2. ITALIENSK MAJONNÄS
Häll majonnäsen i en skål och tillätt riven parmesan och de italienska kryddorna. Blanda ingredienserna med en slev.

3. BEARNAISE-MAJONNÄS
Häll majonnäsen i en skål och tillätt resten av ingredienserna. Blanda ingredienserna ordentligt med en slev.

4. COCKTAIL HUMMUSMAJONNÄS
Häll majonnäsen i en skål och tillätt resten av ingredienserna. Blanda ingredienserna ordentligt med en slev.

5. APRIKOSMAJONNÄS
Blanda majonnäs med torkad curry och ingefära. Mixa aprikosmarmelad till en slät konsistens och blanda majonnäs och kryddor med en slev eller sked.

6. TOFUNNÄS
Lägg tofun i ett köksmått och tillsätt resten av ingredienserna tillsammans med lite salt och peppar. Mixa röran tills den har en slät, gräddig konsistens.

7. ÖL- OCH CHEDDARDIPP
Smält smöret i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Rör om och låt blandningen koka upp innan du sänker värmen till medelvärme, skivar vitlöken och rör ner i kastrullen.
Vispa ner mjölken, ölet, saltet, worchesterchiresåsen och paprikapulvret och låt blandningen koka upp.
Smaka av din dippsås – behövs dijonsenap eller kanske även lite hot sauce? Du väljer.
Ta bort kastrullen från plattan, rör försiktigt i osten och låt den smälta. Låt dippen svalna innan du häller upp den i en eller flera skålar, serverar till nyheterna Super Crunchy Premium Skinny Fries eller Räfflade Sötpotatis-pommes frites och njuter av grillkvällen!

Tips! För nyttigare såser - byt ut majonnäs mot yoghurt eller ett vegetariskt alternativ.

Servera med Aviko Super Crunch Premium Fries - du hittar våra populära pommes frites här>>