Tillbaka Skriv ut sidan
Dela på Facebook

Ljummen bönsallad med Sweet Potato Cubes och pecorino

Portioner

4

Tid

20 minuter

Svårighetsgrad

Lätt

Ingredienser

450 g Sweet Potato Cubes
1 ciabatta
8 msk olivolja
1 knippe rosmarin och / eller timjan
2 tsk grovt havssalt
200 g haricots verts
1 msk pinjenötter
100 g parmaskinka
75 g semitorkade körsbärstomater
50 g pecorino (för mildare smak – välj parmesanost)

Beskrivning

Värm ugnen till 200°C. Skär djupa skåror i ciabattan. Ringla 2 matskedar olivolja i skårorna och lägg i några örtkvistar. Strö havssalt över brödet och baka
i den förvärmda ugnen i 6-8 minuter tills det är gyllenbrunt och krispigt.

Värm 3 matskedar olivolja i en stekpanna. Stek sötpotatistärningarna gyllenbruna
i 10-15 minuter. Koka haricots verts i ca 5 minuter, de ska nätt och jämnt bli mjuka.
Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en torr stekpanna och häll upp dem på en tallrik. Salta försiktigt. Riv skinkan i remsor.
Blanda sötpotatistärningarna i en skål med haricots verts och parmaskinka. Vänd ihop sallad med tomater och pinjenötter. Strö över den kvarvarande olivoljan och riv eller hyvla pecorino till
flakes och strö över salladen.

Servera med örtciabatta.

Relaterade produkter