Tillbaka Skriv ut sidan
Dela på Facebook

Kycklingbullar med Tiger Fries och Guaca-hummus

Portioner

5-6

Tid

ca 45 minuter

Svårighetsgrad

Medel

Ingredienser

375g Super Crunch Premium Fries (1/2 påse)
225 g Aviko Sweet Potato Fries (1/2 påse)
600 g kyckling- eller kalkonfärs
1 msk hackad dragon (färsk eller frusen)
1 msk basilika (färsk eller frusen)
1 msk hackad persilja (färsk eller frusen)
1 ägg
2 hackade schalottenlökar
60 g finriven kokt kall potatis
5 pitabröd eller turkiskt bröd
120 g kikärtor
2 st avokado
vitlök
10 msk majonnäs
salt och peppar
1/2 citron
60 g sallat

Beskrivning

Blanda kycklingfärs med örterna i en bunke. Tillsätt ägg, schalottenlök och potatis och rör om väl. Tillsätt ströbröd och forma 20 små bullar av färsen. Tillaga guaca-hummusen genom att mixa kikärtorna med avokado och vitlök. Rör ner majonnäsen och smaka av och pressad citron, salt och peppar. Stek kycklingbullarna i smör i en stekpanna ca 10 minuter tills de är genomstekta och fått fin färg. Tillaga under tiden Tiger Fries: Super Crunch och Sweet Potato Fries enligt tillagningsanvisningen på förpackningen.

Värm bröden, dela dem och fyll med kycklingbullar, sallat och guaca-hummus. Servera med Tiger Fries och resterande guaca-hummus som dipsås.