Tillbaka Skriv ut sidan
Dela på Facebook

Kockens snabba fläskfilépanna med potatisbakelser

Portioner

4

Tid

Totalt ca 40 min

Svårighetsgrad

Medel

Ingredienser

1-2 förpackningar Aviko potatisbakelser
500 g fläskfilé (går bra att byta till kycklingfilé)
1 gul lök
20 g smör
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
4 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
1 msk kalv- eller kycklingfond.
1 tsk dragon

Beskrivning

Börja med att putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén och skär den i ca 12 skivor. Tillaga bakelserna enligt anvisningarna på förpackningen. Skär sedan löken i grova bitar och stek den i smöret i en stekpanna. Tillsätt fläskfilén, salta och peppra, och bryn till fin färg, ca 2 min per sida. Tillsätt därefter grädde, senap, fond och dragon i stekpannan. Låt koka ca 4 min. Bjud direkt ur stekpannan. Servera gärna med grillade tomater och grillad eller kokt sparris.

Relaterade produkter