Tillbaka Skriv ut sidan
Dela på Facebook

Hemlagade fiskpinnar med Tiger Fries

Portioner

5

Tid

25-30 min

Svårighetsgrad

Lätt

Ingredienser

375 g Aviko Super Crunch (1/2 påse)
225 g Aviko Sweet Potato Fries (1/2 påse)
1 kg vit fiskfilé
2 msk citronpeppar
10 msk vetemjöl
4 ägg, uppvispade med 4 msk vatten
200 g krossade cornflakes (eller pancoflakes)
10 msk majonnäs
2 gurkor
2 msk rödvinsvinäger
2 msk dragon
1 tsk worcestersås
1 röd paprika
salt och peppar
smör eller olja till stekning

Beskrivning

Skär gurkan längsmed i ca 4 mm tjocka skivor. Strimla skivorna. Tärna paprikan och blanda med strimlorna.

Bearnaisemajonnäs: Blanda majonnäsen med vinäger och dragon smaka av med salt och peppar.

Skär fiskfiléerna i ca 1 cm breda remsor och krydda med citronpeppar. Lägg mjölet, äggen uppvispade med vatten och cornflakeskross i varsin djup tallrik (blanda inte). Panera fiskfilébitarna först i mjöl sedan ägg och sist i cornflakeskrossen. Stek fiskpinnarna i smör eller olja på medelhög värme tills de är gyllene, ca 2 min på varje sida i en stekpanna.

Tillaga samtidigt Super Crunch och Sweet Potato Fries på en ugnsplåt, gärna med en nonstickmatta på botten eller på bakplåtspapper enligt tillagningsanvisningen på förpackningen. Önskas mer krisp - öka temperaturen och tillagningstiden något.