Tillbaka Skriv ut sidan
Dela på Facebook

Havets rotfruktsburgare med Super Crunch pommes frites och vegetarisk skagenröra

Portioner

4

Tid

ca 35 minuter

Svårighetsgrad

Medel

Ingredienser

Fiskburgare

200 g fiskfilé kolja eller sej exempelvis

85 g laxfilé färsk eller kallrökt

 60 g kall, kokt potatis

1 äggula

 150 g hackade rotfrukter (morot, palsternacka)

1 tsk salt

1 krm vitpeppar finmalen

1 msk fryst hackad dill

2 msk rapsolja till grillning

Rotfruktsskagen, dressing

1/2 morot ca 50 g skalad

1/2 liten palsternacka ca 50 g skalad

1/4 hackad gul lök

60 g majonnäs

1 st hårdkokt hackat ägg

10 g hackad fryst dill

Bröd till burgare, gärna ett par skivor surdegsbröd som du vänder i lite olivolja och gnider med en klyfta vitlök och grillar till servering.

Beskrivning

SUPER CRUNCH
I ugnen!
Följ anvisningarna på förpackningen! Glöm inte att ugnen ska vara varm innan du sätter in Super Crunch premium pommes frites.

FISKBURGARE
Lägg fiskfilér och lax samt kall kokt potatis, dill och ägg i en mixer. Mixa till en jämn färs och vänd ner de hackade rotfrukterna, smaka av med salt och nymald peppar.
Forma till fyra st burgare, lägg på grillen på hög värme och grilla till ett fint rutmönster på båda sidor. Lägg burgarna åt sidan och låt grillas färdiga i låg temperaturzon.

ROTFRUKTSSKAGEN
Skala lök, morot och palsternacka.
Finhacka lök och rotfrukter till ca 2X2 mm små tärningar.
Blanda ihop rotfrukter, hackat ägg, dill med majonnäs, smaka av med salt och peppar och eventuellt ett par droppar citron.

Servera med pommes frites, grillat surdegsbröd och picklad rödlök och säsongens sallad.