Tillbaka Skriv ut sidan
Dela på Facebook

Chunky salsa med tomat och paprika

Portioner

Tid

ca 15 minuter

Svårighetsgrad

Lätt

Ingredienser

½ gul lök, finhackad
3 msk rapsolja
250 g krossade tomater
½ gul paprika
½ röd paprika
1 spansk röd peppar,
urkärnad och finhackad
1 msk socker
2 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk spiskummin
6 msk tomatpuré
2 msk vitvinsvinäger
3 msk pressad lime

Beskrivning

Ta fram en gryta med tjock botten som rymmer ca 1 liter. Fräs löken i rapsoljan under omrörning, utan att den tar färg. Tillsätt spiskummin och låt fräsa med.

Häll i övriga ingredienser men spara paprikan. Koka upp och låt koka på svag värme i ca 5 min. Hacka paprikan i ca 1/2 cm stora bitar och lägg i grytan. Låt koka upp och smaka av – önskar du mer salt eller hetta? Ta din salsa från spisen och låt svalna i kylen. Smaka av med pressad lime.

Önskas en mildare smak, använd mindre chili.

En härlig salsa till Aviko Sweet Potato Fries, som går bra att förbereda och frysa.

Relaterade produkter