Tillbaka Skriv ut sidan
Dela på Facebook

Brasilianskt Churrasco grillspett med krämig sötpotatissallad

Portioner

4

Tid

1 timme

Svårighetsgrad

Lätt

Ingredienser

Ingredienser sötpotatissallad

450 g Sweet Potato Cubes

350 g kokt kall tärnad potatis

2 dl Crème Fraiche

1 msk fransk senap

1/8 till en 1/4 färsk finhackad chili

60 g tärnad gul lök

2 msk hackad fryst dill

1 msk finhackad koriander

finrivet skal från en 1/3 lime

Ingredienser grillspett

2 st fina biffar av ryggbiff ca 200 g st

2 st kryddiga rökta korvar chorizo eller liknande

8 skivor Bacon

Beskrivning

SÖTPOTATISSALLAD
Baka sötpotatistärningarna i ugnen enligt anvisningar på påsen, ta ut och låt svalna av. Blanda crème fraiche med fransk senap, samt den tärnade löken och den hackade dillen. Tillsätt finhackad koriander och finrivet skal från lime. Blanda den tärnade potatisen och sötpotatistärningarna med crème fraicheröran. Smaka av med den finhackade chilin. Var försiktig med chilin! Salta och peppra till önskad styrka och tillsätt eventuellt lite mer riven lime.
Låt salladen stå och dra till sig smakerna en stund innan servering.

GRILLSPETT
Dela biffarna och korvarna i 4 st lika delar, rulla baconskivorna till rullar och varva och trä upp dessa bitar på grillspett.
Pensla spetten med lite rapsolja och salta och peppra med nymalen svartpeppar.
Grillas ca 3-4 minuter på varje sida till önskad stek grad på köttet.
Servera med ex grillad lime och majskolv, sötpotatissallad samt picklad rödlök.